Wedstrijdverslagen

​

Leeuwarden 1- Koru 1

Koru trad in een winderig Leeuwarden aan in een gewijzigde opstelling. Trainer/coach André Meijer kon niet beschikken over basisspelers Koen Nuchelmans, Josee Booij en Liane van Elp( allen familieomstandigheden). Nico Kuiper, Beau Schotanus en Maaike Kodden completeerde het basisachttal.

Koru kwam voortvarend uit de startblokken. Niels Hilberts, wie met  Henk-Mart van der Wal, Maaike Kodden en Beau Schotanus de eerste aanval vormde was in het eerste kwartier goed voor 4 van de 5 doelpunten (2-5). De voorsprong die Koru in het begin van de wedstrijd neerzette werd ondanks tegendoelpunten van Leeuwarden halverwege de eerste helft uitgebreid naar 5 punten. Ruststand 4-9.

Ook de tweede helft begon voor Koru goed. Doelpunten van Niels Hilberts, Henk-Mart van der Wal en Bonne van der Wal zorgden voor wederom een uitbreiding van de voorsprong (6-16). In de laatste deel van de tweede helft wist Leeuwarden nog tweemaal te scoren. Eindstand 8-17

Doelpuntenmakers:

Henk-Mart van der Wal (vijfmaal)

Niels Hilberts(vijfmaal)

Bonne van der Wal (viermaal, waaronder strafworp Kim Hilberts)

Verdediging: Josee Booij, Liane van Elp, Rik Bovenkamp en Niels Hilberts

Op een warme septemberavond speelt Koru 1 haar 1e wedstrijd in de A.P.-Buitenbeker.

Rond 20.00 uur klinkt het startsignaal van de wedstrijd. Vitesse weet door middel

van een afstandschot de 1e goal van de wedstrijd op het scorebord te noteren.

Het aanvalsvak van Koru scoort met goed samenspel een afstandschot.

Koru creëert veel kansen in tegenstelling met de wedstrijd van twee weken geleden tegen Vitesse.

Helaas is Koru ditmaal ongelukkig in de afronding. Tot de 6-5 weet Koru, Vitesse te achtervolgen.

Vitesse weet de afstand met 5 verschil te vergroten voor de pauze.

De tweede helft komt Henk-Mart van der Wal in het veld voor Rik Bovenkamp.

Koru is vastberaden om de achterstand van 5 punten in te halen. Vanaf de 13-7 worden

de kansen bij Koru zuiver afgemaakt. Halverwege de tweede helft maakt

Koen Nuchelmans plaats voor junioor Jorrit Meijer. Koru maakt een grote inhaalslag en

trekt uiteindelijk de stand met 14-14 gelijk. Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd komt

Rosalie Snoeken in het veld voor Beau Schotanus. Enorm spannend zijn de laatste slotminuten van de

wedstrijd, de stand gaat van 14-15 en 14-16 door afstandschoten van Bonne van der Wal en Jorrit Meijer.

Vitesse is niet van plan de wedstrijd weg te geven en trekt de stand

gelijk naar 16-16. In de laatste minuut van de wedstrijd weet Bonne van der Wal de winst

voor Koru binnen te slepen. Eindstand 16-17.

Scores Koru:

Bonne van der Wal (vijfmaal w.o. strafworp Koen Nuchelmans)

Beau Schotanus (eenmaal)

Dinsdag 20 september 20.00, tegenstander en locatie nog onbekend bekert Koru verder

Koru 1 - Vakgericht 1   17-1-16

'Tweede wedstrijd tegen Vakgericht eindigt wederom in remise''

Nadat de spannende thuiswedstrijd in een 10-10 gelijkspel eindigde, eindigde de uitwedstrijd in de sfeerloze universiteitssporthal in een 17-17 eindstand.

Na de 0-1 voorsprong voor Koru, leidde Vakgericht meestal het scoreverloop. Na de 5-5 tussenstand, wist Koru een gaatje van twee doelpunten te slaan (5-7). Maar deze voorsprong werd weer weggegeven en de tussenstand met de pauze was het wederom een gelijke stand (7-7). Veelal werden de doelpunten aan beide kanten gemaakt door afstandschoten, afgewisseld met een aantal strafworpen.

De tweede helft was het scoreverloop wederom spannend, maar Vakgericht stond veelal voor. Het gat werd echter nooit groter dan twee punten. Tussentijds nam Kim Hilberts de plek in van Liane van Elp. Met nog drie minuten op de klok keek Koru nog tegen een achterstand van twee punten aan. Door twee mooie afstandschoten van Bonne van der Wal werd de stand weer gelijk getrokken tot 16-16. In de laatste minuut kreeg Koru een strafworp tegen welke benut werd (17-16), maar Koen Nuchelmans wist de gelijkmaker binnen te schieten door een vrije bal. Eindstand: 17-17

Scores:

Josee Booij - vijfmaal (w.o. twee strafworpen van Nico Kuiper, één van Bonne van der Wal)

Verdediging: Niels Hilberts, Bonne v/d Wal, Maaike Kodden ©, Liane van Elp

Koru liep de hele wedstrijd achter de feiten aan, maar door Drentse vechtlust werd een punt afgesnoept van de koploper door een achterstand van vier punten in de slotfase om te buigen in een 14-14 gelijkspel.

De Uffelters wilden de uitslag van de week ervoor snel vergeten, maar om deze wedstrijd goed te laten verlopen kon Koru weer niet over een fit achttal beschikken. Nico Kuiper is terugkomend van zijn blessure en Koen Nuchelmans kampt nog met rugklachten. De winterstop is zeer welkom in Uffelte.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. Devinco liet vervolgens zien waarom ze lijstaanvoerder zijn. Devinco liet een hoger schotpercentage zien. Hoewel Koru in de beginfase niet anders kon dan achtervolgen, bleef het verschil telkens slechts één of twee punten in het voordeel van Overijsselaren. Op een stand van 4-5 werden er te veel fouten gemaakt in de verdediging van de thuisploeg. Na vijf strafworpen, waarvan vier in het voordeel van de gasten werd er toch een belangrijke slag geslagen. Vlak voor rust werd een gat van vier doelpunten verkleind in een acceptabele ruststand: 7-10. Na rust bleef het wedstrijdbeeld vrijwel gelijk. Coach André Meijer stond voor een lastige keuze. Rosalie Mones liep al lange tijd warm, om reboundend een vak te versterken. Maar alle vier Koru-dames speelden een sterke pot. “Ik had niet het idee dat we punten zouden pakken als er niets zou veranderen, dan moet je als coach wisselen” Aldus André Meijer. Met nog ruim tien minuten op de klok werd Josee Booij gewisseld ten faveure van Rosalie Mones. Of dit de reden was van de turnover, of de opmerkelijke wissel van de ploeg uit Deventer, dat is onbekend. Wat ons wel bekend is, is dat door de inbreng van Rosalie meer herhaling in het vak kwam. Bijna de hele tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Devinco, maar op 10-14 gebeurde waar het hele thuispubliek op hoopte. Het verschil werd tot twee gebracht door een scherpe Kim Hilberts die een afstand schot en een vrije bal wist te scoren die knap versierd werd door Nico Kuiper. Op dit moment van de wedstrijd was de klok de grootste vijand, maar Bonne v/d Wal bezweek niet onder de druk. De invaller van Devinco moest toezien hoe Bonne v/d Wal uit slechts drie aanvallen twee afstandschoten wist te scoren. Eindstand 14-14.

Kim Hilberts (viermaal), Bonne v/d Wal (driemaal), Liane (driemaal; waaronder tweemaal strafworp Bonne v/d Wal en eenmaal Niels Hilberts), Josee Booij (tweemaal), Niels Hilberts eenmaal, Rosalie Mones eenmaal (strafworp Nico Kuiper).

Namens Koru 1,

Koen Nuchelmans

Koru 1 - Zwart Wit (D) 1 14-18

Aanval: Niels Hilberts, Bonne van der Wal, Josee Booij en Maaike Kodden (C) Verdediging: Bram Liezen, Koen Nuchelmans, Kim Hilberts. Rosalie Mones

Vorige week won Koru ondanks een matige wedstrijd. Dat is vaak een teken dat een ploeg bovenin de competitie mee kan draaien. Om een statement te maken in de competitie en een gat te slaan moest dit weekend gewonnen worden van Zwart Wit. Uiteindelijk is dat net niet gelukt. De eindstand was uiteindelijk geflatteerd.

Nadat de thuisploeg de bal had uitgenomen waren het vooral de bezoekers die het tempo bepaalden. Met een moordend tempo werd er gevaarlijk gespeeld. Het enige wat Koru kon doen was meescoren en toeslaan op het moment dat de storm zou gaan liggen. Via 2-4 en 3-5 ging de storm vervolgens ook liggen. De Uffelters sloegen toe. Niels Hilberts nam de hoofdrol in de reeks tot 9-5. Door erg slordig spel, pass- en vangfouten, kon Koru de marge niet vergroten en moest het toezien dat de riante voorsprong werd weggespeeld. Ruststand 10-9. Na de rust was het vooral stuivertje wisselen. via 10-10,11-11,12-12,13-13 en 14-14 was het uiteindelijk Zwart Wit die vlak voor tijd door dubieuze vrije bal, op een zeer belangrijk moment wist te scoren(14-15). Helaas sloeg Koru op tilt in de laatste minuut. Zwart Wit maakte hier dankbaar gebruik. Hun meegereisde publiek werd getrakteerd op een doelpuntrijke laatste minuut. Eindstand 14 - 18

Doelpunten: Niels Hilberts driemaal, Josee Booij driemaal (w.o. strafworp Bonne van der Wal), Bonne van der Wal tweemaal, Koen Nuchelmans tweemaal, Kim Hilberts tweemaal, Rosalie Mones tweemaal.